Президентът на Турция Реджеп Ердоган днес изрази съболезнованията си по повод гибелта

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган днес изрази съболезнованията си по повод гибелта
Коментари Харесай

Ердоган: В тези трагични дни ще бъдем до Иран

Президентът на Турция Реджеп Ердоган днес изрази съболезнованията си във връзка гибелта на иранския си сътрудник Ебрахим Раиси. Това написа турският държавен глава в акаунта си в обществената мрежа " Екс ".

Турция ще застане до нашия комшия Иран в тези сложни и трагични дни, както сме го правили неведнъж, се споделя в посланието на Ердоган. 

Турският президент уточни още, че показва съболезнованията си във връзка гибелта и на иранския външен министър Хосейн Амир Абдолахиан, както и на останалите хора на борда на хеликоптера. 

Изказвам най-дълбоките си съболезнования на приятелския и приятелски ирански народ и държавно управление, в частност на висшия водач аятолах Али Хаменей, както и на фамилиите на Раиси и на другите починали при злополуката, добави Ердоган.

Спомням си за господин Раиси с признателност и почитание като за сътрудник, чиито старания да донесе мир на иранския народ и на нашия район съм виждал персонално, уточни турският водач.

Иранският президент Ебрахим Раиси и външният министър Хосеин Амир Абдолахиан са измежду деветте жертви на вчерашната хеликоптерна злополука в планински район в северозападната част на Иран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР